Bielactwo - vitiligo.com.pl Strona Główna Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
badania
Autor Wiadomość
kasta15 
Ania


pole1: 137
imie: Anna Maria
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 15 Sty 2007
Posty: 146
Skąd: RogoĽno Wlkp.
  Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 14:44   badania

Cześć,
wykonałam morfologię krwi, TSH, ALAT i ASPAT- wg lekarza i norm jestem okazem zdrowia...nawet zapytał mnie, czy nie planuję dziecka, bo teraz jest idealny ku temu czas, bo moje wyniki są wzorcowe. Zastanawiam się wobec tego, jakie badania jeszcze muszę wykonać...Wiem, że jeszcze należy dowiedzieć się czegoś o witaminkach, ale czy one właśnie mogą odgrywać zasadniczą rolę w bielactwie???
Sama już nie wiem... bo może jest tak, że już mój organizm jest w bardzo dobrej kondycji, a postępująca repigmentacja to tylko redukcja skutków choroby i kwestia czasu?
Nadal biorę beta- karoten E i teraz od tygodnia Pau d'Arco w kapsułkach. Stosuje od czasu do czasu vitix żel i naświetlam się w solarium i czekam na tabletki vitix, które nie mogą do mnie dojechać...
Powinnam się cieszyć ze świetnych wyników, ale zastanawia mnie brak przyczyn choroby, bo oprócz stresogennych sytuacji w moim dotychczasowym życiu i topienia się w dzieciństwie, od którego to zdarzenia bielactwo się rozpoczęło, żadnej innej przyczyny fizjologicznej nie znajduję. Zostaje tylko genetyzm, bo moja kuzynka też choruje.
Wiem jedno: nie poddam się. Chcę być zdrowa.
Ania
_________________
"Rzuć swoje serce za przeszkodę, a na pewno tam je znajdziesz"
 
 
 
Doti 

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 25 Maj 2006
Posty: 18
Wysłany: Pią 23 Lut, 2007 15:29   

To nie jest do końca tak. Zawsze gdzieś tkwi przyczyna. Ja np mam bielactwo i mój brat. W tym samym wieku ale wiem że to bielactwo jest nabyte. Mało poprostu jesteśmy odorni na stres. Ja mam problem z tarczycą i helicobakter chociaż nie odczuwałam tego. Może trochę tarczycę bo spać mi się chciało. Lekarze zrobili mi badania i powiedzieli że jest wszystko ok a wcale tak nie jest. Ja kiedy zachorowałam na bielactwo to cały czas byłam chora. Średnio co 2 miesiące. Lekarze wtedy twierdzili że to defekt kosmetyczny. Nabywając bielactwo straciłam swoją odporność.
Powinnaś zrobic sobie badania prześwietlające wszystkie narządy. Później jak jakiś wynik nie jest taki jak powinien albo w górnej granicy powinnaś zrobić specjalistyczne badania.
Każdy z nas tu na forum coś ma ze zdrowiem. Jak nie tarczyca to coś innego.
Może powinniśmy wypisać w punktach co u każdego stwierdzono i uważne jest za przyczynę to może łatwiej nam będzie ją znaleźć
_________________
doti
 
 
 
xmati6 


pomogl: pomogl
imie: Bartek
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 18 Sie 2008
Posty: 626
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 13:20   

Moje wyniki:

Glukoza 85, norma 60-100
TSH 1,22; norma 0,25-5,0
FT3 5,15; norma 4,0-8,3
FT4 10,22; norma 9,0 - 20,0

wszystko jest ok... doradzcie mi czy mam wydawac kase na analize pierwiastkow(225zł)?
_________________
Zapraszam do zapoznania się z moimi sposobami leczenia
 
 
ixi02 


Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 14 Maj 2009
Posty: 359
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009 13:57   

ja napiszę tak.. jak u siebie zauważyłam plamy nie wiedziałam skad nagle one się pojawiły,powiedziano mi że z tarczycy,potem że z nerek, i wiele innych organów,więc zaczęłam pokolei wszystkie sprawdzać i chodzic na badania i takie tam przez 30 lat nie byłam u żadnego lekarza nie wiedziałam z doświadczenia własnego co to ból głowy,a jak zaczęłam to chodze i mam dosyć już szkoda moich nerwów i kasy,po tych wszystkich badaniach okazało się ze jest wszystko w porządku nic mi nie dolega,w rodzinie też zrobiłam wywiad srodowskowy wszystkich wypytując się o choróbska ale nic nikt na bielactwo nie chorował i nie choruje tylko ja...któryś z lekarzy powiedział mi że ja to mam na tel silnego stresu emocjonalnego,ale tak do końca nie wiem tak naprawdę skąd to jest bo wiadomo żadnemu lekarzowi się nie wierzy do końca...no ale każdy z nas jest inny i inaczej organizm reaguje na wiele czynników...
_________________
wszystko co kocham jest w górach które daj? siłę, wiarę,energię ...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo