mezoterapia |
Autor |
Wiadomość |
Kumciaki
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 19 Lip 2009 Posty: 253
|
Wysłany: Wto 19 Kwi, 2011 22:20 mezoterapia
|
|
|
Nie było chyba takiego tematu na forum, a jeśli był to proszę o linki;)
Więc czy ktoś stosował mezoterapię? Mi dermatolog zaproponował taką formę leczenia. Polega ona na wstrzykiwaniu w plamy maści co powoduje ,ze działa ona dwa razy mocniej niż w postaci wcieranej w skórę. Może to dobry pomysł? Co o tym sądzicie? Wyłajcie jakieś ciekawe linki na ten temat :język: |
|
|
|
|
Karolak
imie: Karolina
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 12 Lis 2009 Posty: 414 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Śro 20 Kwi, 2011 12:21
|
|
|
Boże igła w białą plamę aaaa.. już mnie boli... |
|
|
|
|
Przemek
pal
imie: Przemysław
|
Wysłany: Śro 20 Kwi, 2011 20:42
|
|
|
Może i działa a igły hm... akumpukture też miałem i jak jeż byłem |
|
|
|
|
xmati6
pomogl: pomogl
imie: Bartek
|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 17:56 Re: mezoterapia
|
|
|
Kumciaki napisał/a: | Nie było chyba takiego tematu na forum, a jeśli był to proszę o linki;)
Więc czy ktoś stosował mezoterapię? Mi dermatolog zaproponował taką formę leczenia. Polega ona na wstrzykiwaniu w plamy maści co powoduje ,ze działa ona dwa razy mocniej niż w postaci wcieranej w skórę. Może to dobry pomysł? Co o tym sądzicie? Wyłajcie jakieś ciekawe linki na ten temat :język: |
Mysle, ze moze działać !! Spróbuj i napisz o efektach :wink: |
|
|
|
|
Abi
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 20 Mar 2008 Posty: 542
|
Wysłany: Pią 22 Kwi, 2011 15:44 Re: mezoterapia
|
|
|
xmati6 napisał/a: | Kumciaki napisał/a: | Nie było chyba takiego tematu na forum, a jeśli był to proszę o linki;)
też tak sądzę :D
a tak na poważniej, to jakiej konkretnie maści? maść ma średnio nadającą się do wstrzykiwania konsystencję ;p |
|
|
|
|
Lelo3008
RePuBlIkA
imie: Łukasz
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 402 Skąd: Ciechan/Olsztyn
|
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2011 13:03 Re: mezoterapia
|
|
|
Abi napisał/a: | xmati6 napisał/a: | Kumciaki napisał/a: | Nie było chyba takiego tematu na forum, a jeśli był to proszę o linki;)
też tak sądzę :D
a tak na poważniej, to jakiej konkretnie maści? maść ma średnio nadającą się do wstrzykiwania konsystencję ;p |
no niby masz rację z tą konsystencją, ale np taki protopic chyba w zastrzykach jest, słyszałem, że podaje się go w postaci zastrzyków po przeszczepach narządów żeby organizm nie odrzucił przeszczepu, czy coś w tym stylu ;p |
|
|
|
|
blabla
pomogl: pomogl
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 26 Kwi, 2011 00:39
|
|
|
@ Kumciaki - to masz super dermatologa że w ogóle takie coś Ci zaproponował i wiedział... U mnie zazwyczaj mówili i mówią, że to nie uleczalne a jak już ich zmusiłem by wydukali coś o lekach to zazwyczaj znali Vitix, beta karoten i sporadycznie Protopic, Elidel, kóre nie są na vitiligo :/ |
|
|
|
|
User2891
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2014 11:12
|
|
|
|
|