Przesunięty przez: Czesiu Pon 27 Kwi, 2009 16:20 |
Leczenie pr?dem |
Autor |
Wiadomość |
Przemek
pal
imie: Przemysław
|
Wysłany: Śro 22 Kwi, 2009 21:23 Leczenie prądem
|
|
|
Tak jak w temacie słyszeliście coś może o tym ?? I tu wpisuje bo nie mam pojęcia gdzie |
|
|
|
|
Koslo
|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009 08:52
|
|
|
Pierwsze słyszę, chodzi o jakieś pobudzanie komórek elektrodami czy coś? |
|
|
|
|
Bernadeta
imie: Bernadeta
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 168 Skąd: Radom / UK
|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009 14:30
|
|
|
Ja tez cos kiedys slyszalam na ten temat chodzilo chyba o leczenie pradem za pomoca specjalnych elektrod i pobudzaniu odpowiednich warstw skory, ale dokladnie nie wiem, nie pamietam gdzies o tym czytalam lecz wowczas jeszcze nie bylam tak pochlonieta tym zagadnieniem. |
|
|
|
|
Czesiu
Administrator
imie: Grzegorz
|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009 14:41
|
|
|
Przejrzałem trochę net, ale nic konkretnego nie znalazłem. Prądy stosuje się w fizykoterapii. Oddziałują na układ nerwowy, więc może i na bielactwo coś by pomogły. Tak się składa, że jestem w trakcie zabiegów rehabilitacyjnych i traktują mnie prądami interferencyjnymi w prawe kolano, gdzie mam też trochę odbarwień. Ale będzie to w sumie 10 zabiegów, więc za mało i za krótko, by zobaczyć jakiś wpływ na bielactwo, a prócz prądów mam 2 inne zabiegi (miejscową krioterapię i pole magnetyczne). |
Ostatnio zmieniony przez Czesiu Czw 23 Kwi, 2009 18:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
blabla
pomogl: pomogl
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009 15:58
|
|
|
ja tez mialem leczenie pradem- ale przy stluczonym palcu. nazywalo sie to jontoforeza czy jakos tak. akurat bylo to na palcu drugim u prawej reki liczac od kciuka i tam mam dwie plamy. mialem 10zabiegow i srodkowa plama sie rozowila i barwnik nie wrocil. pierwsze slysze o takiej metodzie leczenia. |
|
|
|
|
|