|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Produkty codziennego użytku |
Autor |
Wiadomość |
raw
|
Wysłany: Śro 06 Lis, 2013 14:24 Produkty codziennego użytku
|
|
|
Hej,
pomyślałem, że przyda się jeszcze taki temat, gdzie będziemy mogli umieszczać nazwy produktów, z których na co dzień korzystamy - czy to pasty bez fluoru czy to żele do kąpieli. Możecie pisać dosłownie o wszystkim. Przy okazji wspomnianego produktu, dobrze by było gdybyście dodali również informację o cenie oraz miejscu (np tesco) zakupu konkretnego towaru. Warto czasem też umieścić zdjęcie opisywanego wyrobu.
Prosty przykład:
1. Pasta Sensodyne Classic 75ml | 11,99 zł | Sklep Orzech | Zdjęcie
P.S: Umieściłem ten wątek w dziale "Sposoby leczenia" z oczywistych względów - największa aktywność.
P.S.S: Tylko bez żadnej kryptoreklamy :D
Edit: Jeszcze jedna sprawa. Możecie także tutaj pisać o promocjach w różnych sklepach na konkretne produkty (np pasty). Na pewno ktoś skorzysta z takiej informacji :) |
Ostatnio zmieniony przez Czesiu Nie 19 Lut, 2017 21:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Udana
|
|
|
|
|
white_power88
|
Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 14:56
|
|
|
Wafle ryżowe bez glutenu. Niektóre mają gluten(te smakowe przeważnie) trzeba patrzeć żeby były bez glutenu :wink: |
|
|
|
|
raw
|
Wysłany: Czw 07 Lis, 2013 18:18
|
|
|
U mnie w domu od jakiegoś czasu gości tylko muszynianka. Płacę lekko ponad 2 zł (bodaj 2,29 zł) za butelkę w inter marche.
Wafle ryżowe tylko naturalne - są bez dodatków. W składzie tylko ryż brązowy. Czasem kupuje też z dodatkiem musli albo z algami morskimi dla odmiany. Cena za opakowanie (130g) w moich okolicach, to 2,99 zł. |
|
|
|
|
Udana
|
Wysłany: Wto 03 Gru, 2013 10:34
|
|
|
zrobiłam sobie paste do zębów. Polecam bardzo dobrze myje.
Ja zrobiłam tak:
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki sody oczyszczonej
1 łyżka ksylitolu
20 kropel olejku miętowego
Wymieszać, pozostawic na chwilę. Mycie jest bardzo przyjemne, zęby wydają się gładziutkie i czyste. Ale jak będzie.
Oryginalny przepis:
http://www.akademiawitaln...bow-bez-fluoru/ |
Ostatnio zmieniony przez Udana Wto 03 Gru, 2013 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
User2635
|
Wysłany: Nie 15 Gru, 2013 14:59
|
|
|
Witam, a co z tymi wodami mineralnymi , którą polecacie najbardziej ? czy może wogóle nie pić ? |
|
|
|
|
Udana
|
|
|
|
|
kulka
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 11:26
|
|
|
A ja ostatnio zaczęłam zwracać uwagę na środki czystości , żeby były jak najbardziej naturalne , i trafiłam na firmę lavera , kupiłam mydło w płynie , dezodoranty w kulce , szampon , odżywkę do włosów , balsam do ciała i zobaczymy , pachną pięknie i mają miłą konsystencję ,staram się stosować kurację Jana z ziołami i unikam nabiału , u mnie działa , plamy zaczynają się repigmentować , najwolniej na dłoniach ale też idzie , najgorzej że czasem ze mnie wychodzi ciasteczkowy potwór.
Kosmetyki od 15 do 30 zł , kupiłam na stronie internetowej |
Ostatnio zmieniony przez kulka Nie 22 Gru, 2013 11:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Udana
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 15:11
|
|
|
kulka napisał/a: | A ja ostatnio zaczęłam zwracać uwagę na środki czystości , żeby były jak najbardziej naturalne , i trafiłam na firmę lavera , kupiłam mydło w płynie , dezodoranty w kulce , szampon , odżywkę do włosów , balsam do ciała i zobaczymy , pachną pięknie i mają miłą konsystencję ,staram się stosować kurację Jana z ziołami i unikam nabiału , u mnie działa , plamy zaczynają się repigmentować , najwolniej na dłoniach ale też idzie , najgorzej że czasem ze mnie wychodzi ciasteczkowy potwór.
Kosmetyki od 15 do 30 zł , kupiłam na stronie internetowej |
W środkach czystości ważny jest skład. Czy mają parabeny SLS SLES ?
Wklej jakiś przykładowy skład kosmetyku to zobaczymy co tam jest? |
|
|
|
|
kulka
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 18:14
|
|
|
Wzięłam pierwszy lepszy balsam różany :
Balsam do ciała Rose garden
z dziką różą z upraw ekologicznych
Składniki: wodno-alkoholowy wyciąg z płatków róż*, roślinna gliceryna, oliwa z oliwek*, trójglicerydy (mieszanka roślinna), alkohol tłuszczowy, olej sojowy*, ester kwasu glicerynowego, masło shea, olej z dzikiej róży*, olej migdałowy*, squalan, lecytyna, witamina E, ksantan, olej kokosowy, sterole roślinne, hydrolat z mirtu*,witamina E, olej słonecznikowy, witamina C, mieszanka olejków eterycznych.
pH 5,0-5,5, emulsja typu olej w wodzie, produkt wegański, kosmetyk spa
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych[/i] |
Ostatnio zmieniony przez kulka Nie 22 Gru, 2013 18:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|