|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Temat 1395 |
Autor |
Wiadomość |
User2582
|
Wysłany: Wto 10 Wrz, 2013 13:43 Bielactwo ?
|
|
|
Witam Serdecznie,
Niestety nie bardzo wiedzialem gdzie dokladnie umiescic swoj temat wiec jak jest w nie odpowiednim dziale to przepraszam.
Bielactwo u nas w rodzinie niestety jest od ladnych kilku lat - zreszta choroby to glowna bolaczka mojego rodu.. brat ma twardzine skorna a mama bielactwo.. Ja natomiast tylko gezeme. Niestety nasz 15 miesieczny synek ma dwie plamki - jedna na reku druga po prawej stronieczola - nieco slabsza i mniejsza niz ta na reku i obawiamy sie czy to przypadkiem nie jest poczatek bielactwa :( DO lekarza dopiero wybieramy sie w grudniu tak wiec do Was pytanie moi drodzy czy biala plamka to od razu bielactwo ? a moze jakies znamie badz coolwiek co mnie pocieszy ?
Pokazuje rowniez zdjecie
|
|
|
|
|
KatarzynaS
|
Wysłany: Wto 10 Wrz, 2013 14:25
|
|
|
Ciężko powiedzieć czy to na pewno bielactwo, dzieci mają różne przebarwienia ale jeśli tak, to im wcześniej się za to zabierzecie tym lepiej.
W związku z tym, że u małego dziecka i tak nie zastosujesz metod typu naświetlania, lasery, sterydy, co i tak jest mało skuteczne na dłuższą metę, to radzę zapoznać się z tematem http://vitiligo.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1331 Tutaj Jan Biel wyjaśnia proces powstawania bielactwa i jak w naturalny sposób możesz temu zapobiec.
Ja też mam dziecko z bielactwem, które udało nam się zatrzymać i wszystko jest na dobrej drodze. |
|
|
|
|
User2656
|
Wysłany: Nie 02 Lut, 2014 14:54
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|