Witam. |
Autor |
Wiadomość |
emantes
|
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 16:34 Witam.
|
|
|
Cześć, mam na imię Artur, lat 20. Występuje u mnie bielactwo nabyte. Pierwsze plamy pojawiły mi się na plecach w wieku 15 lat. W ostatnie wakacje tak je opaliłem że prawie zniknęły, oprócz jednej. Mniej więcej półtora roku temu pojawiły mi się plamy na twarzy:/ dokładnie w knocikach ust. Stosowałem protopic ale bez żadnych skutków. Teraz chce spróbować z jakąś nową maścią i chciałbym prosić was o pomoc.
Co byście mi zaproponowali? Najlepiej jakby było to coś bez recepty albo na receptę u lekarza rodzinnego. No i coś co mogło by pomóc w tym akurat przypadku. Czekam na wszelkie propozycje.
Dziękuje i pozdrawiam |
|
|
|
|
Dawid
pomogl: pomogl
imie: Dawid
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 302 Skąd: Ruda ?l?ska
|
Wysłany: Pią 29 Lut, 2008 20:41
|
|
|
Cześć :grin: Witam
OOO, znowu ktoś się zarejestrował... :grin:
Mam krótki staz na forum ale może to vitix+naświetlanie własną lampką, koszty to niewielkie(jak ktoś pracuje) a efekty...o o efektach i lampie poczytaj na forum bodajże na sposoby leczenia tam maciek i inni dali wyczerpujące i żetelne informacje...
Ja mam zamiar zacząć za miesiąc i myśle że mi się uda... :grin: :grin: :grin: za siebie i ciebie trzymam kciuki i pozdrawiam... czim sie :spoko: |
|
|
|
|
emantes
|
Wysłany: Sob 01 Mar, 2008 14:42
|
|
|
A czy może wie ktoś czy w przypadku takiego bielactwa, gdzie plamy występują symetrycznie(u mnie tak jest) można stosować maści curatoderm albo elidel?? I która z tych w moim przypadku była by skuteczniejsza.
p.s trochę to dziwne ale wydaje mi się że zastosowanie jakiejś maści mi pomoże, moje plamy są niewielkie i czuje że czegoś potrzebują |
|
|
|
|
Berta
Katarzyna
imie: Katarzyna
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 26 Lut 2006 Posty: 220 Skąd: Sędziszów Młp
|
Wysłany: Sob 01 Mar, 2008 17:27
|
|
|
witaj nowy!
jakmasci to polecam Elidel, u mnie zadziałał a jak masz małoplam i niewielkie to spróbuj, cienuitko sie smaruje ale zato bardzo dokałdnie wciera prawie do sucha i efekty widać dopiero po miesiącu |
|
|
|
|
emantes
|
Wysłany: Nie 02 Mar, 2008 15:55
|
|
|
Może i spróbuje z tym Elidel'em. Muszę teraz zdobyć receptę. |
|
|
|
|
arek
|
Wysłany: Śro 05 Mar, 2008 01:11
|
|
|
cześć
Berta Elidel stosowałaś także na twarz? |
Ostatnio zmieniony przez arek Śro 05 Mar, 2008 01:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|