która lampa lepsza ? |
Autor |
Wiadomość |
Karina
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2007 Posty: 110
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 19:44 która lampa lepsza ?
|
|
|
Witam
Chciałam się Was poradzić , bo jestem na kupnie takiej wiekszej lampy ( bo mam lapme z cosmedico ale niestety to nie jest taka duza lampa i zajmuje mi dosc długo naswietlanie :( )
i znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/ite..._luszczyca.html
to jest adres na której jest ta lapa medisun
www.ultraviol.pl - później nalezy kliknąc na "leczenie luszczycy" i chodzi mi o ta lampe szóstą od góry za 7864,50
Czy ktos miał stycznosc z którą z tych lamp ? Jezeli nie to czy ktoś ma jakies namiary na lampy mniej wiecej w takiej cenie jak te ? bardzo bym była wdzieczna z jakakolwiek pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
|
Natalia_90
imie: Natalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Cze 2008 Posty: 338 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 21:35
|
|
|
ta lampa jest b.duża, prawie jak w solarium, no ale też b.droga .... nie wiem czy warto aż tak inwestować w coś co stuprocentowo nie jest pewne... ale z drugiej strony jeśli tak bardzo Ci zależy, to możesz spróbować :wink: mimo wszystko radziłabym Ci jeszcze troche się zastanowić nad kupnem.... masz dużo plam? bo jeśli nie no to, chyba nie warto inwestować w tak potężny sprzęt, a możesz leczyć się dotychczasowo używaną lampą :) |
|
|
|
|
Karina
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 22:00
|
|
|
Przed leczeniem tych plam miałam naprawdę dużo,mało powiedziane ze to były plamy-to były duze obszary bielacze. Teraz nie sa juz to aż takie duze obszary ale na prawie każdej czesci ciała i uzywanie małej lampy dziennie zajmuje mi ponad 2 godziny :( lecze sie juz dosc długo wiec i czas naswietlania jest coraz wiekszy i dlatego chciałam kogoś popytac czy sie orientuje która była by lepsza lampa bo moze jednak zainwestowała bym w tą dużą lampę tym bardziej ze pomimo dosc długiego leczenia ciagle wychodzi mi nowy pigment |
|
|
|
|
slavo
Slavo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 179 Skąd: kraków
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 23:01
|
|
|
Duża jest zdecydowanie lepsza. Gdyby mnie było stać to bym sobie zafundował |
|
|
|
|
martaolo
martaolo
imie: marta
|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 16:53
|
|
|
Witam. Ja lecze się od półtora roku i jestem w końcowej fazie leczenia. Co mogę doradzić?Otóż ,ja kupiłam na alegro używane solarium ,wyciągłam stare lampy zamieniając je na lampy uvb 311 zakupione u pana Klepaczewskiego.Myślę ,że moja lampa niczym się nie różni od tej za 8000 zł ,a jedynie ceną bo za solarium zapłaciłam 500zł ,a za lampy 2500zł . Tak więc po co przepłacać. |
|
|
|
|
lidzia
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 35
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2008 15:20
|
|
|
Witajcie. Ja podobnie jak martaolo kupiłam na alegro solarium ( Za 350 zł) wyjęłam lampy i kupiłam u pana Klepaczewskiego lampy uvb 311 . Tez mnie to wyniosło niecałe 3000. Efekty naświetlania są. |
|
|
|
|
slavo
Slavo
|
Wysłany: Sob 13 Gru, 2008 21:26
|
|
|
lidzia napisał/a: | Witajcie. Ja podobnie jak martaolo kupiłam na alegro solarium ( Za 350 zł) wyjęłam lampy i kupiłam u pana Klepaczewskiego lampy uvb 311 . Tez mnie to wyniosło niecałe 3000. Efekty naświetlania są. |
Chyba Pan Klepaczowski ze swoimi lampami się tutaj reklamuje. 3000 tys zł przedzielone przez 25 zł, mniej więcej tyle kosztuje jedna sesja. Daje ich 120, a to chyba sporo. naświetlając się 3 razy w tyg, daje to 40 tyg naświetlania. No nie wiem czy to taki złoty interes zakup solarium i lamp na własność. |
|
|
|
|
lidzia
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 13:51
|
|
|
może dla tych którzy mają możliwość chodzić na naświetlania w mieście w którym miieszkają zakup takiej lampy nie jest "złotym interesem". Ale pomyśl slavo że niektórzy musieliby dojeżdżać na te naświetlania 70 -80 km. więc w takim przypadku zakup lampy jest raczej konieczny..... |
|
|
|
|
slavo
Slavo
|
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 22:49
|
|
|
lidzia napisał/a: | może dla tych którzy mają możliwość chodzić na naświetlania w mieście w którym miieszkają zakup takiej lampy nie jest "złotym interesem". Ale pomyśl slavo że niektórzy musieliby dojeżdżać na te naświetlania 70 -80 km. więc w takim przypadku zakup lampy jest raczej konieczny..... |
Fakt, jest to jakies wytlumaczenie... |
|
|
|
|
lidzia
|
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 23:44
|
|
|
no właśnie!!! a na pewno to nie jest reklama. Trochę się wkurzyłam bo przecież forum jest po to aby przekazywac sobie nawzajem pozytywne informacje dotyczące leczenia a tu proszę piszą dwie osoby że udało nam się za tańsze pieniądze kupić lampy ( dobra rada po prostu) i od razu co...REKLAMA |
|
|
|
|
Karina
|
|
|
|
|
Karina
|
Wysłany: Nie 21 Gru, 2008 12:37
|
|
|
Czy ktos orientuje sie ile kosztuje taka jedna świetlówka u Pana Klepaczewskiego do tej dużej lampy? |
|
|
|
|
Maxon
|
Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 11:15
|
|
|
Nie jest ważne u kogo kupi się tą świetlówkę.Czy u p. Klepaczewskiego czy u kogoś innego.Trzeba zapłacić najtaniej jak się tylko da. świetlówka jest produkowana w Polsce w Philips-Pabianice.Koszt 100 to ok. 300 zł.Wiele podmiotów zajmuje się dystrybucją tych świetlówek,a internet jest po to aby znależć jak najtaniej.U wszystkich jest ta sama,innych 311-uvb nie ma.Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Karina
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 2008 19:00
|
|
|
hej
Czy ktoś orientuje sie gdzie mozna kupic całą nową obudowe do tych duzych swietlówek ? Chodzi mi o takie coś jak solarium tylko zeby to była ta cała sama obudowa tez swietlówek |
|
|
|
|
|