Refleksologia w leczeniu bielactwa |
Autor |
Wiadomość |
blabla
pomogl: pomogl
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Śro 08 Lip, 2009 21:30 Refleksologia w leczeniu bielactwa
|
|
|
Witam, zakladam juz drugi nowy temat dzisiaj,
Otoz w internecie spotkalem sie z nowa metoda leczenia vitiligo. Otoz jest to refleksologia i jest to calkowicie naturalny sposob leczenia bielactwa. Uciska sie odpowiednie punkty na stopach lub dloniach itp. Testowal juz to ktos ?
oto jedna z wypowiedzi na temat tej metody:
"Dziewczyny ja słyszałam , że bardzo dobre wyniki w leczeniu tej przypadłości dają zabiegi refleksologii. To są takie zabiegi polegające na uciskaniu punktów ( meridian) na stopie, które pobudzają organizm do pracy, oczyszczenia itd. Nie jestem specjalistą, mam koleżankę, która uczy się tej dziedziny i słyszałam, jak kiedyś mówiła o świetnych wynikach refleksologii w tym zakresie ( konkretnie bielactwa) Sama też jestem sceptykiem, ale na własne oczy widziałam, jak zabiegi te pomagały koleżance cierpiącej na straszliwe migreny. Ataki , które miała co 2-3 tygodnie zaczęły sie pojawiać co 3 miesiące i były coraz słabsze, w każdym razie nie musiała brać aż 2 dni L-4 jak przed zabiegami. Jeśli będę miała jakieś konkretne informacje ( koleżanka jest teraz na urlopie) to postaram się wkleić. Myślę jednak, że informację n/t refleksologii można znaleźć w internecie, a jeśli ktoś będzie zainteresowany to postaram się o namiar na dyplomowanych refleksologów- bo to wbrew pozorom jest trudna dziedzina i takich prawdziwych specjalistów jest niewielu"
Tutaj o releksologii:
http://www.refleksologia....a-i-odpowiedzi/
oraz
http://www.refleksologia.com/
i
http://www.refleksologia.pl/
Co o tym myslicie ? |
|
|
|
|
nowy2009
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 17:37
|
|
|
Jestem w posiadaniu książki w której opisane są receptory na nogach i rekach które są odpowiednie do poszczególnych części ciała. Moja mama korzystała z różnych lekarstw nie pamiętam na co :p i poczytała tą książkę i masowała, ku zdziwieniu przeszło jej to :))
Czytałem też o bielactwie w internecie i receptorach ale dostęp był płatny wiec zrezygnowałem, to było dosyć dawno.. |
|
|
|
|
xmati6
imie: Bartek
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 18:13
|
|
|
Na stronach wyzej sa podane numery, komus komu na tym zalezy zeby poznac czy dziala niech sobie przedzwoni i sie dowie wszystkiego :wink: |
|
|
|
|
blabla
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 20:41
|
|
|
ja wydrukowalem sobie mapki receptorow i tylko jest jeden problem, bo nie wiem ktore uciskac :D a ponoc takie uciskanie prowadzi sie max 2 x w tygodniu... |
|
|
|
|
Czesiu
Administrator
imie: Grzegorz
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 22:43
|
|
|
Ja używam do masażu stóp drewnianych wałków umieszczonych na drutach i stojaku. Świetna sprawa, czuje się po takim kilkuminutowym zabiegu lekko, przypływa energii, poprawia się krążenie. Kupiłem to kiedyś w sklepie sportowym, ale jak ktoś ma zdolności i lubi majsterkować, można zrobić samemu :)
Tak wygląda mój masażer
|
|
|
|
|
Natalia_90
imie: Natalia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Cze 2008 Posty: 338 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009 09:24
|
|
|
też mam takie coś jak Ty Czesiu, ale kurcze to strasznie łaskocze :wink: będe musiała raz dac na wytrzymanie i pomasować chociaż 5 minut ;) |
|
|
|
|
Bernadeta
imie: Bernadeta
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 168 Skąd: Radom / UK
|
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009 11:24
|
|
|
mozna tez kupic klapki ze specjalnymi bolcami we wkladkach w sklepie medycznym i chodzic w nich kilka minut 2-3 razy w tygodniu :) |
|
|
|
|
ixi02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Maj 2009 Posty: 359
|
Wysłany: Pią 10 Lip, 2009 11:46
|
|
|
no klapeczki są super..chodzę w takich codziennie:):):) ,można też nasypać np grochu do woreczka ,czy zrobić sobie poduszkę taka i po niej dreptać, wiele jest sposobów na relaksowanie takowe, w dłoniach też znajdują się punkty tzw.receptory... |
|
|
|
|
|