meladinine |
Autor |
Wiadomość |
Nika
|
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 21:14 meladinine
|
|
|
Witam, niedawno zarejestrowałam się na forum, choruję na bielactwo od 8 roku życia. Jedynym lekiem, który pozytywnie działał na moje plamki jest meladinine. Kiedyś miałam możliwość sprowadzania go bezpośrednio z Francji ale obecnie niestety już nie. Gdyby ktoś miał możliwość udzielenia mi pomocy w dostępie do tego leku (może ktoś ma do odsprzedania) byłabym b. wdzięczna. Niestety zakupienie meladinine w Polsce jest niemożliwe a bardzo mi zależy na ponownym podjęciu leczenia. Z góry dziękuję. Nika |
|
|
|
|
slavo
Slavo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 179 Skąd: kraków
|
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 22:24 Re: meladinine
|
|
|
Nika napisał/a: | Witam, niedawno zarejestrowałam się na forum, choruję na bielactwo od 8 roku życia. Jedynym lekiem, który pozytywnie działał na moje plamki jest meladinine. Kiedyś miałam możliwość sprowadzania go bezpośrednio z Francji ale obecnie niestety już nie. Gdyby ktoś miał możliwość udzielenia mi pomocy w dostępie do tego leku (może ktoś ma do odsprzedania) byłabym b. wdzięczna. Niestety zakupienie meladinine w Polsce jest niemożliwe a bardzo mi zależy na ponownym podjęciu leczenia. Z góry dziękuję. Nika |
A jak stosowałaś ten preparat ? Na słonce czy na lamy ? |
|
|
|
|
Jagoda
Jagoda
imie: Jagoda
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 55
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 09:15 repigmentacja
|
|
|
O ile dobrze pamiętam mój był sciągnięty z Niemiec.Aptekarz zamówił go w hurtowni która go sprowadziła. |
|
|
|
|
Nika
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008 20:13 meladinine
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Preparat stosowałam na słońce, wtedy o stosowaniu lamp jeszcze nikt nie słyszał. W dalszym ciągu podtrzymuję chęć odkupienia meladinine jesli ktoś ma na zbyciu (nawet z wysoką prowizją :) |
|
|
|
|
gtur
|
Wysłany: Sob 19 Wrz, 2009 14:14 Re: meladinine
|
|
|
Nika napisał/a: | Dzięki za odpowiedzi. Preparat stosowałam na słońce, wtedy o stosowaniu lamp jeszcze nikt nie słyszał. W dalszym ciągu podtrzymuję chęć odkupienia meladinine jesli ktoś ma na zbyciu (nawet z wysoką prowizją :) |
MELADININE
mam do sprzedania lek MELADININE, oryginalny paragon,
zakupiny 14.09.2009 w Niemczech
ważność do maj 2013
mój e-mail: gtur@poczta.fm
MELADININE |
|
|
|
|
Lelo3008
RePuBlIkA
imie: Łukasz
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 402 Skąd: Ciechan/Olsztyn
|
Wysłany: Sob 19 Wrz, 2009 21:19
|
|
|
Ile taki środek kosztuje?? |
|
|
|
|
Madlen_ka
imie: Magdalena
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 14 Lip 2009 Posty: 64 Skąd: ?l?sk
|
|
|
|
|
Czesiu
Administrator
imie: Grzegorz
|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 22:12
|
|
|
Ja kiedyś stosowałem ten preparat, ale w postaci płynu, po czym wchodziłem pod lampy UVA. Było to ponad 20 lat temu. Efekty jakieś były, ale więcej plam mi się pojawiło w niedługim czasie po wyjściu ze szpitala, w którym poddawałem się tej terapii. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, tabletki z tematu wymagają naświetlań lampami UVA (metoda PUVA). Niektórym pomaga, a o skutkach ubocznych już pisaliśmy nie raz. Osobiście bym ich nie stosował nawet, gdybym je dostał za darmo, ale to moje zdanie. Z moich obserwacji (nie potwierdzonych w innych źródłach) wynika, że PUVA działa znacznie lepiej na kobiety. W kilkunastu przypadkach, tzn rozmów i opisów w internecie, jedynie panie wspominały wyraźną poprawę po tej metodzie. |
|
|
|
|
radziszon
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009 23:19 geralen
|
|
|
Równie dobrze można jeść Geralen, który jest oparty na tej samej substancji czynnej - methoxypsoralenie...jest dostępny w polskich aptekach i jest tańszy.
Ale przy dłuższym stosowaniu oba te leki mają niekorzystny wpływ na wątrobe... |
|
|
|
|
|