|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Depilacja IPL |
Autor |
Wiadomość |
issska
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 16 Wrz 2006 Posty: 127 Skąd: Ruda ?l?ska
|
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 15:46 Depilacja IPL
|
|
|
Hej. Dawno tu nie zaglądałam. Ale mam problem malutki i liczę, że Wy mi pomożecie. Otóż chodzi o o to, czy osoba z bielactwem może korzystać depilacji metodą IPL? Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? Niby choroby skóry są w przeciwwskazaniach, ale byłam na próbie i nic się nie dzieje, nie mam żadnych zaczerwienień, ani innych podejrzanych reakcji w depilowanym miejscu (ale to tylko parę"strzałów" było). Jakby ktoś coś wiedział na ten temat to proszę o wypowiedź.Iza |
|
|
|
|
Abi
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 20 Mar 2008 Posty: 542
|
Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 15:42
|
|
|
czytałam, że w miejscach poddanych depilacji laserowej nie obserwuje się repigmentacji przy próbach leczenia, może to być spowodowane tym, że repigmentacja zazwyczaj zaczyna się przy mieszkach włosowych, więc jeżeli masz przebarwienia w miejscach, z których chcesz się pozbyć włosków, to zastanów się dobrze
samą mnie kusi taka depilacja, ale przebarwienia mam właśnie na nogach głównie, więc raczej się nie zdecyduję |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|