Bielactwo a wypadanie włosów. |
Autor |
Wiadomość |
Lilaaa
|
Wysłany: Czw 31 Maj, 2012 12:38 Bielactwo a wypadanie włosów.
|
|
|
Czy bielactwo i wypadanie włosów idzie ze sobą w parze?
Czy to jest jakoś powiązane i jeśli ktoś ma bielactwo nabyte
może stracić włosy? Może to trochę absurdalne ale kto pyta nie błądzi :) |
|
|
|
|
SnaKe7777777
imie: Michał
|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 13:02
|
|
|
Hmm... nie zauważyłem nigdy i nie słyszałem aby przez bielactwo wypadały komuś włosy. To stwierdzenie odłożyłbym do lamusa, jeśli ktoś z bielactwem ma problem z włosami to sądzę że przyczyna tego leży po całkowicie innej stronie. Jedyny efekt dla włosów przy bielactwie jaki można faktycznie zaobserwować to strata koloru także dla nich tak samo jak w przypadku skóry. |
|
|
|
|
Lilaaa
|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 15:33
|
|
|
O jak miło że nareszcie ktoś się skusił
i zajrzał na mój temat a co najważniejsze podzielił
się doświadczeniami ;)
Dziękuję ;) |
|
|
|
|
raw
|
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012 19:40
|
|
|
Zgadzam się ze SnaKe'iem. Dla mnie to kompletna bzdura i brak powiązania, chociaż z tego co kiedyś czytałem, to wypadanie włosów także wiąże się z problemami z układem immunologicznym. |
|
|
|
|
sl8er
sl8er
imie: Łukasz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 400 Skąd: mrzezyno
|
Wysłany: Wto 05 Cze, 2012 07:53
|
|
|
http://www.czytelniamedyc...-autoimmun.html
ten artykul pasuje tutaj ale walic tą koneksje
bo z artykulu wynikaja bardziej powazne sprawy
-obnizone iga u sporej grupy pacjentów
-podwyzszone ige u sporej grupy pacjentow
-eozynofilia u sporej grupy pacjentow
-refluks nie jest normalny u dzieciakow po 6-7 lat
mam tlko nadzieje ze lekarze po zrobieniu tych badan nie odeslali dzieciakow do domow bo chyba tylko u jednego te podstawowe wartosci byly ok...
jezeli podwyzszone ige i eozynofilia pasozyty bardzo prawdopodone u sporej grupki
podwyzszone ige pasozyty alergie... pewnie na mleko bo wlasnie wyrosli z producji podpuszczki a wkolo cala masa debili mowiaca ze mleko takie zdrowe
obnizone iga... stres, niedozywienie, zwiekszona przepuszczalnosc jelit allergie, przypadkowa odp immunologiczna, mozliwa indukcja wielu roznych chorob
polecialem tezta droga i mam podwyzszone ige 277 na 100 normy... a wiec alergia... na co nie wiem jeszcze ale czas na panel... i badanie na celiakie chociarz nigdy nie mialem jakiegos klopotu nietolerancjami itp
p.s na 2 tygodnie wylaczylem mleko nabial... wczoraj pozarlem bialy ser i wyskoczyly bąble... test na kazeine ujemny... ? no ale sa jeszcze tam dwa bialka stawiam na beta laktoglobuline..
nawiazujac do tematu pewnie ze bielactwo moze byc powizane z wypadaniem wlosow jak i ze wszystkim podstawowe parametry we krwi odbiegaja od normy u wszystkich (90-95%)...
co ciekawe te badania nie sa drogie ... zamiast jednego prywatnego naswtelenia mozna zrobic ige lub iga... morfologia to 10 zeta...
polecam tez zrobic albuminy bo 95% osob z bielactwem ma je ponizej normy... a przyczyny hipoalbuminemi znowu sie zazbija z powyszymi podwyzszonymi wartosciami... i jak ktos chce szybko znajdzie nawet na wikipedi...
Zygac mi sie chce coraz bardziej jak czytam bzdury ze bielactwo jest choroba skory... kiedy podstawowe parametry mierzone ,,z krwi,, odbiegaja u wiekszosci chorych od normy... wyglada na to ze jest to jedynie manifestacja na skorze bardziej podstawowych procesow... |
Ostatnio zmieniony przez sl8er Wto 05 Cze, 2012 07:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|