cos nowego... popatrzcie |
Autor |
Wiadomość |
wacha81
|
Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 17:14 cos nowego... popatrzcie
|
|
|
wklejam link
http://www.firstpost.com/...ion-641214.html
to po angielsu w skrocie powiem tylko ze na jakims uniwersytecie w chicago stworzyli jakies modyfikowane proteiny leczace bielactwo
testowali juz na myszach i szybko im wraca pigment
mowia rowniez ze podobie dziala na ludzi
niestety nie doczytalek kiedy co i jak
czy wogole to wejdzie i kiedy
powiedzcie co myslicie |
|
|
|
|
limitless
|
Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 19:27
|
|
|
ale tu nie pisze czy to wprowadza i kiedy... :(
jednak super ze ktos jednak mysli o bielactwie i stara sie cos w tym kierunku zrobic. Obawiam sie tylko, ze jesli rzeczywiscie dojdzie to wszystko do skutku to w PL pojawi sie to z paroletnim opoznieniem i bedzie sie laczyc z duzymi nakladami finansowymi |
|
|
|
|
szanti12318
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 05 Lip 2011 Posty: 736
|
Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 13:15
|
|
|
to zaczynamy oszczędzać:) ja osobiscie mam bielactwo w minimalnym stopniu ale duzo bym dala zeby miec pewnosc ze tego juz nie mam. |
|
|
|
|
sl8er
sl8er
imie: Łukasz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 400 Skąd: mrzezyno
|
Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 14:47
|
|
|
https://docs.google.com/a...20110028403.pdf
sztuka dla sztuki... nie bede zameczal detalami... ale jak na chlopski rozum ta proteina ma obejsc problemy atrofia zoladka, rozwalonym ukl hormonalnym, niedoborami miedzi, niedoborami zelaza, i cala mas innych rzeczy... ktore ,,towarzysza,, bielactwu
a zreszta od kiedy bielactwo u ludzi jest wywolane reakcja autoimmunologiczna... te myszy mialy wyindukowana odpowiedz immuno przeciw melanocytom... jak wiadomo o co chodzi bo samemu sie ta chorobe wywolalo mozna i szybciutko zidentyfikowac proteine ktora przerwie proces... babka ktora robila te badania dostala je na badania od panstwa... musiala czyms ,,blysnac,, ... badania do szuflady... ich wartosc jest czysto akademicka... |
|
|
|
|
|