|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Witam Wszystkich:) |
Autor |
Wiadomość |
beatrix szkrab
imie: joanna
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Sty 2007 Posty: 44 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Nie 14 Sty, 2007 17:46 Witam Wszystkich:)
|
|
|
Witam Was bardzo serdecznie!!!!
Jestem wdzięczna wszystkim, którzy przyczynili się do powstania Tej strony :smile: . Po lekturze postów wiem, że mogę pozbyć się moich plam. Pewnie każdy z Forumowiczów czuł coś podobnego, kiedy tu trafił. Nadzieja i wiara, że się uda :grin:
Ja mam kilka plam i znoszę je od ponad 20 lat. Powstały po olbrzymim stresie, który przeżyłam jako 9-latka. W moim przypadku, więc sprawdza sie teoria mówiąca o tym, iż stres może być przyczyną tej przypadłości. Podejmowałm próby leczenia, ale lekarze z którymi miałam wątpliwą przyjemność się spotykać twierdzili, że nic nie da się z tm zrobić, a ponieważ od tego się nie umiera to o co mi chodzi No szkoda gadać. Jakieś dwa lata temu zużyłam jedną tubkę maści elidel (wymusiłam na lekarce jej przepisanie). Nie byłam zadowolona z rezultatów. Teraz wiem, ze źle zrobiłam bo na efekty trzeba poczekać Obecnie stosuję takie naturalne mazidło nazywa się maść mumijo i chyba powinna opisać ją w innym miejscu tego forum (dopiero się orientuję w zasadach) |
|
|
|
|
kasta15
Ania
pole1: 137
imie: Anna Maria
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 15 Sty 2007 Posty: 146 Skąd: RogoĽno Wlkp.
|
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007 21:40
|
|
|
beatrix szkrab napisał/a: | naturalne mazidło nazywa się maść mumijo |
Hej BEATRIX:) :grin:
Witam Cie serdecznie i zaczynam nasza znajomość od prośby:) Mogłabyś napisać coś więcej o tej maści???Jaki jest jej skład, pochodzenie... Jeśli już to zrobiłaś, to przepraszam. |
|
|
|
|
beatrix szkrab
imie: joanna
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Sty 2007 Posty: 44 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Śro 31 Sty, 2007 08:43 RE
|
|
|
Hej Kasta15 Aniu W.;)
Witam!!!!
Maść, którą używam to tradycyjny "gotowiec", ale znalazłam przepis na jej sporządzenie.
W 10 g destylowanej, ciepłej wody rozpuścić 5 g mumijo (to ekstrakt o konsystencji żywicy i podobnym zapachu), dodać 10 g wodnej lanoliny, wymieszać, dodać 40 g świeżego miąższu aloesu oraz 30 g wazeliny bornej, jeszcze raz wymieszać i przełożyć do szklanego pojemniczka. Przechowywać w lodówce.
Składniki chyba nie są poza zasięgiem. :grin:
Więcej szczegółów znajdziesz w poscie o maściach.
Ja za gotową maść płacę 13 złotych jest jej dużo (pudełeczko wielkości tego od pasty do butów)
Moje dwie plamy na biodrze mają coraz więcej piegów inne niestety constans ale coż cierpliwość, cierpliwość i jescze raz cierpliwość. Jedno jest pewne trzeba próbować wszystkiego
Pozdrawiam Cie serdecznie. Jeśli masz jakieś jescze pytania to śmiało!
Beatrix |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|