uvb-efekty uboczne? |
Autor |
Wiadomość |
ryhuu32
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2007 18:45 uvb-efekty uboczne?
|
|
|
HEJKA!znalazlem ostatnio na necie przy opisie lampy uvb-311 profesjonalnej!!!ze jakoby przy naswietlaniach moga wystepowac jakies efekty uboczne tzn.pogorszenie stanu zdrowia...i cos tam jeszcze.ciekawy jestem bo sam sie naswietlam.czy ktos jeszcze spotkal sie z takimi informacjami? :zdrówko: |
|
|
|
|
butterfly
crazy
imie: Weronika
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007 11:35
|
|
|
a ja kiedys mialam byc naswietlana taką lampą (tylko chyba jakąs starszą), pojechalam do lodzi i mi pani doktor powiedziala, ze moze mi to zniszczyc skórę, ze musialabym usunąc wszystkie pieprzyki dookola ktorych mam plamy, ze te lampy są za krotkjo stosowane i lekarze nie wiedzą jakie bedą efekty za 20 lat, a przyznam szczerze, ze mi nie zalezy na wyleczeniu bielactwa, az tak zeby sie na razic najakiegos raka itp
jestem nieufna i mysle, ze nigdy sie nie odwaze uzyc jakiejkolwiek lapmy, zeby to wyleczyc
pozdrawiam i odradzam :) |
|
|
|
|
maciek_11
pole1: 143
imie: Maciek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 205 Skąd: Ruda ?l?ska
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007 23:26
|
|
|
prawdopodobnie chodzilo wtedy o naswietlanie UVA stosowane rownoczesnie z fotouczulaczami - no bo waskie pasmo UVB jest stosowane od niedawna.
z tego co wiem to naswietlanie w rozsadnych dawkach lampką UVB 311 jest rownie niezdrowe co opalanie sie na srodziemnomorskim slonku. wiec ja sie nie zgodze z odradzaniem "jakichkolwiek" lampek... no ale kazdy musi zdecydowac sam :)
nie wiem jak bedzie ze mna za 20 lat ale to byla jedna z najszczesliwszych chwil mojego zycia kiedy spojzalem w lustro i stwierdzilem ze ostatania plama zeszla z moje japy :)
pozdrawiam |
|
|
|
|
stefan-ka
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007 09:32
|
|
|
proszę was nie straszcie ludzi bo mój właśnie dzisiaj zaczyna naświetlanie.......
choc ja i tak mam super pozytywne nastawienie i myślę ze wszystkie plamki znikną:) |
|
|
|
|
butterfly
crazy
imie: Weronika
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007 13:45
|
|
|
Prawdopodobnie chodzilo o te lapmy, o których mowi Maciek, slyszalam rozne opinie o naswietlaniach, nie bede juz nikogo zniechęcac :drunk: :drunk: , zyczę powodzenia i udanej kuracji :) |
|
|
|
|
stefan-ka
|
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 09:34
|
|
|
mój był wczoraj pierwszy raz:) doktorka mówi ze nie ma dokładnych badan na ten temat i potwierdzenie tej tezy przynajmniej na razie jest niemożliwe.
zresztą myślę sobie ze skoro i tak mamy umrzeć to już obojętne na co:) |
|
|
|
|
|