Olejek rycynowy? |
Autor |
Wiadomość |
nieznajomy1981
|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 11:33 Olejek rycynowy?
|
|
|
Mam pytanie czy słyszał ktoś z was o zastosowaniu olejku rycynowego w leczeniu bielactwa? |
|
|
|
|
Czesiu
Administrator
imie: Grzegorz
|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 17:35
|
|
|
Cześć, witamy na forum. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem jedynie wskazówki, że ten olej może pomóc. Zalecali stosować go zewnętrznie do smarowania plamek, jak i doustnie, aby wspomóc pracę wątroby i oczyścić układ pokarmowy. Na forum vitiligosupport pojawił się ten temat kilka razy, ale nikt nie pisał o efektach, a jedynie o możliwości i próbie zastosowania oleju rycynowego. Jeśli Cię temat interesuje poszperaj po tamtym forum lub w internecie, ale raczej coś interesującego znajdziesz w języku angielskim. W j. ang. olej rycynowy to castor oil. |
|
|
|
|
blabla
pomogl: pomogl
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Śro 14 Mar, 2012 17:37
|
|
|
smarowałem jedną plamę olejkiem rycynowym, plama się zmniejszyła i pociemniała i zamierzam od nowa spróbować tego |
|
|
|
|
ziomu?_85
Jest jak jest;)
imie: Andrzej
|
Wysłany: Nie 18 Mar, 2012 21:28
|
|
|
Ciekawe co piszecie. Kupiłem sobie olejek rycynowy (ok.5zł) i chcę smarować jedną plamkę na próbę.
Jak to długo stosowałeś kolego blabla Rano i wieczorem
Pozdrawiam wszystkich normalnych |
|
|
|
|
blabla
pomogl: pomogl
imie: Krzysiek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Kwi 2008 Posty: 546 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 18 Mar, 2012 22:02
|
|
|
@ziomus
stosuje to zazwyczaj 2x dziennie, narazie na jednej malej plamce probuje
ogolnie to olejek rycynowy to srodek przeczyszczajacy |
|
|
|
|
raw
|
Wysłany: Czw 22 Mar, 2012 19:59
|
|
|
Przyznam, że zaciekawił mnie ten temat i sam kupiłem niedawno olejek rycynowy. Mam zamiar robić okłady w okolicach oczu. Jak zobaczę jakieś efekty, to podzielę się z Wami wrażeniami.
Tak jak blabla napisał, olejek rycynowy, to środek przeczyszczający. Ciekaw jestem czy faktycznie ten specyfik ma jakieś właściwości lecznicze i może pomóc w leczeniu bielactwa. |
|
|
|
|
0025.Peter
|
Wysłany: Pon 05 Sie, 2013 20:02
|
|
|
Wiem, że trochę odkopuję, ale czy ktoś zauważył jakieś efekty i czy stosował terapię olejkiem rycynowym regularnie? Działa to?
Jak można to stosować? Ciężko wyszperać cokolwiek w internecie o terapii tym olejkiem...
Więc jak? Jakie są wasze doświadczenia w leczeniu bielactwa olejkiem rycynowym?
Proszę o wszelkie informacje, które są potrzebne. |
|
|
|
|
anna25
|
Wysłany: Wto 22 Kwi, 2014 13:19
|
|
|
|