|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Locoid lipocream |
Autor |
Wiadomość |
radziszon
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 03 Lut, 2010 12:59 Locoid lipocream
|
|
|
Hej
Ostatnio dermatolog przepisała mi Locoid lipocream na plamki na dłoniach, mówiąc że na dłonie daje dobre efekty. Czy stosował ktoś to lub coś słyszał o tym ? |
|
|
|
|
Lelo3008
RePuBlIkA
imie: Łukasz
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Lip 2009 Posty: 402 Skąd: Ciechan/Olsztyn
|
Wysłany: Śro 03 Lut, 2010 18:15
|
|
|
No nie miałem, jak przeczytałem jego ulotkę, to stosowany jest do leczenia AZS, jak połowa leków na stosowanych na vitiligo. Wiesz ta maść jest z grupy kortysteroidów czyli jej dłuższe stosowanie prowadzi do pewnych skutków ubocznych, m.in. nadmierne owłosienie skóry, miejscowe odbarwienia skórne, czy wzrost ciśnienia gałkowego w oczach co ma zwiększać ryzyko wystąpienia zaćmy ale wiesz na każdych ulotkach starszą:) powiem tak jeżeli masz zamiar stosować to długo- a tak robi się w przypadku leczenie vitiligo, to raczej bym nie próbował... Leki sterydowe stosuje się przez krótki okres czasu raczej, wiesz nie jestem lekarzem ale jak moja siostra była u dermatologa z nadmiernie wypadającymi włosami, to też zalecił jej sterydy w postaci kropelek na skórę głowy, nic jej nie powiedział kiedy ma zaprzestać ich stosowanie. Używała ich przez 1,5 tyg bo potem miała uczucie pieczenia/rozsadzania skóry na głowie.
P.S. jeżeli jest to tania maść, to możesz kupić i stosować przez ok 2 tygodnie:) zresztą nie wiem jak mówił Ci dokładnie lekarz:D |
|
|
|
|
alenda
imie: Olcia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 09 Wrz 2009 Posty: 134 Skąd: ?l?sk
|
Wysłany: Sob 20 Lut, 2010 21:15
|
|
|
Stosowłam na zapalenie skóry, akurat w miejscu gdzie są białe łatki - nie pomogło na plamy, ale na swędzenie tak :) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|