|
Bielactwo - vitiligo.com.pl
Bielactwo nabyte, leczenie, zdjęcia, forum
|
Orzech włoski jako kamuflaż |
Autor |
Wiadomość |
pa_wel
|
Wysłany: Sob 05 Sie, 2006 21:30 Orzech włoski jako kamuflaż
|
|
|
Najpierw krotko opisze swoja sytuacje. Mam 22 lata
Bielactwo pojawiło sie u mnie gdzies kolo 7 klasy podstawowki, na poczatku tylko u rak tuz za paznokciami a od 1 liceum wokół prawego oka i na powiece, aktualnie nowe w tym roku na plecach, jeszcze małe. Z metod leczenia stosowałem tylko budziszek cuchnacy, jakas masc, nie pamietam co to było i olej babci. Ten ostatni po tym jak niedawno dostałem poparzen słonecznych i pozniej wysypki jakiejs na dłoniach odstawiłem. Pomogł minimalnie tylko troche wokoł oka.
Aktualnie stosuje kamuflaz z orzecha włoskiego. Tzn jak sa jeszcze zielone to smaruje te plamy sokiem ze skorki. Prawie wyglada to jak moja skora , trzeba sie dobrze przyjrzec aby zobaczyc roznice. Mam tylko jeden problem bo nie wiem zabardzo jak zrobic z kilku takich orzechow jakis olejek. Zalac pokrojone skorki woda i odstawic? Dokladnie nie wiem jesli ktos probowął niech to opisze.
I pytanie do Czesia
Stosowałes moze jakies olejki do smarowania z ruty zwyczajnej?. Bo na necie znalazłem ze tez mozna ja stosowac. |
|
|
|
|
Czesiu
Administrator
imie: Grzegorz
|
Wysłany: Sob 05 Sie, 2006 22:35
|
|
|
Cześć, witamy na forum.
Nie, nie stosowałem takiego olejku. W necie wyczytałem, że ruta zawiera substancje swiatłouczulające, więc podobnie jak dziurawiec czy bodziszek w połączeniu ze słońcem może przywracać barwnik.
A o kamuflażu z orzecha włoskiego słyszałem, jednak o skutecznych metodach pozyskiwania nie. Jesli się nie myle, ludzie próbowali robić wyciąg alkoholowy, ale czy to zdawało egzamin, nie wiem. Ja nie używam kamuflaży, bo mam dość mało plam i tak bardzo mi nie przeszkadzją. Ale są momenty, na szczęście rzadko, w których by się jakiś przydał :wink:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Ulencja
imie: Urszula
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Kwi 2008 Posty: 277 Skąd: Toruń
|
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008 21:18
|
|
|
Ja mrożę orzechy,potem po rozmrożeniu smaruję nimi białe plamki-dobry sposób i najtańszy kamuflarz
[ Dodano: Pon 23 Cze, 2008 22:20 ]
Oczywiście kamuflaż.(sorry za błąd powyżej) |
|
|
|
|
maggot
imie: Pietrzysław
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 72 Skąd: ?widnica/Wroc.
|
Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 11:31
|
|
|
z tego co wiem to można zamiast orzechów stosować jodynę też barwi skórę, i można dostac w każdej aptece... ale fakt faktem, że kamuflaż z orzecha nie dość, że najtańszy to jaki trwały! :) nie do zdarcia :P |
Ostatnio zmieniony przez maggot Nie 03 Sie, 2008 11:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|